Botránykönyv Dieter Bohlenről

 — Aki perelni akar, annak bonyodalmakra kell készülnie – mondta Gerd Graf Bernadotte (59), akinek Bohlencode című leleplező könyve nagy port kavart Németországban.

Dieter Bohlen egykori ügynöke amerikai kiadóval gondoztatta a kiadványt, hogy kíméletlenül leszámolhasson a németországi könnyűzenei üzletággal – főleg a Modern Talkinggal, Bohlen egykori zenekarával – és a tehetségkutató tévéműsorokkal.
Könyörögnöm kellett Bohlennek, hogy fizesse ki a részemet, rosszabbul éreztem magam, mint egy utcai kéregető – vallja az író, és azt is kifejti: Bohlennek nincs túl sok jó tulajdonsága. – Nem tud emberekkel bánni, csak alázni, és csak addig kedves, amíg érzi, hogy gazdagodhat.

Dieter Bohlen az egyik legmegosztóbb közéleti szereplő Németországban.  Sok ellenszenvet váltott ki az emberektől, már a Modern Talking felbomlása után. Bár míg producerként és zeneszerzőként dolgozott, és jelenleg is dolgozik, több sikert is elkönyvelhet magának hiszen tucatnyi listavezető slágerrel és általa befutott énekessel büszkélkedhet. 1990 és 1994 között Bonnie Tylerrel is dolgozott, többnyire valamelyik művészi álnevén. Tyler korábban így nyilatkozott róla: - Nem tudom, mi a baja az embereknek Dieterrel. Én nagyon hálás vagyok neki mindenért, amit értem tett, gondoskodott rólam. Nem tudom, mi a probléma vele, én semmi rosszat nem tudok mondani róla. Velem mindig helyesen és korrektül viselkedett. Néha írt egy-két gyengébb dalt, de vannak fantasztikus szerzeményei is, mint például a Stay vagy a Silhouette in Red, amit a londoni filharmonikusokkal készített. Egyszerű, mégis csodálatos dalokat alkotott, mint a Why? vagy az Against the Wind. Dieter nélkül ma nem tartanék itt, ahol most.

Dieter Bohlen már több éve a legnézettebb németországi tehetségkutató, a Deutschland suht den Superstar egy zsűritagja. 


VB-információ/Total Eclipse Blog

Megjegyzések