2012-ben is báloznak a Vámpírok - szilveszterkor dupla előadás!


Idén is, a korábbiakhoz hasonlóan a 2011-es téli évadban is lesz Vámpírok bálja musical a budapesti Magyar Színházban. A jegyértékesítés már javában folyik, igaz a december 31-i esti előadásra, már alig van 10 szabad hely a nézőtéren. A  téli évad csak 7 előadásból áll, 2007 óta változatlanul telt házas előadásokat produkálnak a vérszívók. Ráadásul továbbra is a musical nagyágyúi, Egyházi Géza (Krolock gróf), Andrádi Zsanett (Sarah), Mihálka György (Alfred), Pirgel Dávid Herbert) lép színpadra. A fehér vámpír szerepében Ködmen Krisztián, míg a fekete vámpír Zsíros Gábor személyében elevenedik meg.

Roman Polanski nagy sikerű mozifilmjének színpadi változata a premier óta igen  népszerű a magyar közönség körében, de csoportok érkeznek a világ számos más pontjáról is, hogy megcsodálják a magyar változatot. Nem is csoda, hiszen a Krolock grófot alakító Egyházi Géza hangi adottságai a vámpírgróf szerepében a legjobbak között van. Sokan a néhai  Steve Barton utódját látják benne (Barton volt az első Vámpírok bálja Krolock grófja a bécsi premieren, de több angol nyelvű demó változatot is felénekelt)



A cselekmény a 19. század végén játszódik a vadregényes, havas Erdélyben. Abronsius professzor a rettenthetetlen vámpírvadász fiatal asszisztensével, Alfréddal követi a vámpírok nyomát. Megérkeznek Chagal fogadójába, ahol mindenütt füzérekben lógnak a vámpírriasztó fokhagymák. A falu lakói közül senki sem ismeri el, hogy a közeli kastélyban vámpírok élnek, bár az ellenszer, a fokhagyma iránti vonzalmuk már a megszállottság határát súrolja. A romantikus és érzelmes Alfréd szerelmes lesz a fogadós lányába, aki hasonló érzéseket táplál iránta. A lány ártatlanul igéző énekére megjelenik a vámpírgróf Krolock és meghívja Sarah-t a közeli kastélyában tartandó bálba. Sarah-ban vágyakozás ébred a gróf és a vámpírok halhatatlan világa iránt. Ez az olthatatlan vonzalom még sok izgalmas bonyodalmat okoz, melyet a vámpírok különös világában csetlő-botló vámpírvadászok humoros kalandjai fűszereznek. 

Vezető rendező: Roman Polanski
Rendező: Cornelius Baltus
Producer: Simon Edit
Zene: Jim Steinman
Magyar szöveg: Miklós Tibor
Díszlet: Kentaur
Koreográfus: Dennis Callahan



A PS produkció új fejlesztése, hogy már okostelefonról is lehet jegyet váltani.

Jegyárusítás: Budapesti Kamaraszínház Szervezési Iroda
1075 Budapest, Károly krt. 21. Telefon: 343-1125, 343-1127
Nyitva: hétköznap 10-18 óráig

 ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS: INTERTICKET »
 JEGYÁRUSÍTÓHELYEK: INTERTICKET » | TICKETPORTÁL »
 JEGYRENDELÉS: 06 30 647-4422

Megjegyzések