Bonnie Tyler tarolt az Eurovíziós Dalfesztivál közönségszavazásán - három díjat is bezsebelt

Bonnie Tyler a május 18-i ESC döntőjén csak a 19. helyet tudta megszerezni, Believe in Me című dalával. Az, hogy miért csak idáig jutott, kár utólag agyalni. Lehet a dal volt gyenge, vagy Bonnie izgulta túl vagy bunda volt. De az sem kizárt, hogy erőszavazás történt. Mint utólag kiderült, ha valaki egy telefonszámról 20 szavazatot küld ugyanarra az előadóra, az erőszavazásnak minősül, így a rendszer nem fogadja el a szavazatát. Tehát a 20 szavazatból (amit egy készülékről maximum lehet küldeni) 2-3 szavazatot másra kellett volna küldeni.

Ennek ellenére az elmúlt héten Európa újra szavazhatott zsűri nélkül a kedvencére, hogy kié legyen az ESC Radio Awards díja. Összesen négy kategóriában osztották ki az elismeréseket. Bonnie Tylerre a Legjobb női előadó és a Legjobb dal kategóriában lehetett szavazni. Mindkét kategóriában toronymagasan vezetett, jócskán maga mögé utasította a győztes Dánia üdvöskéjét Emmelie de Forest-et és a német Cascadát is. De ByeAlexet is legyőzte a legjobb dal kategóriában.

A Legjobb férfi előadó az olasz Marco Mengoni míg a Legjobb együttes a görög  Kosa Mostra & Aghadon Iakodivis lett. 

Ezen kívül az énekesnő az ESC Portugal Awards Karrier-díját is bezsebelte. Ezt a díjat 50-50 százalékban a közönség és egy szakmai zsűri ítéli oda. Itt 11 kategóriában állítottak jelölteket, a díjak többségét az olasz Marco Mengoni nyerte.




Megjegyzések