Bonnie Tyler és Andrea Bocelli - duettet énekelt a két világsztár, de letiltották - VIDEO

Bonnie Tyler több tucat énekessel készített már közös dalt. Az első duettje 1983-ban jelent meg Frankie Millerrel Tears címmel, majd ezt követően sorra jöttek a közös dalok, hol kevésbé ismert énekesekkel, hol világsztárokkal, mint például Cher, Giorgio Moroder, Mike Oldfield, Albert Hammond vagy éppen Vince Gill. 

A kilencvenes évek közepén azonban Andrea Bocellivel is rögzített egy dalt, amit állítólag egy olaszországi jótékonysági koncerten elő is adtak, de erről videofelvétel nem látott napvilágot, hanganyag azonban igen! A két sztár Bocelli, Vivo per lei című dalát énekli részben olasz, részben angol nyelven Live for Love címmel. A dal 1995-ben íródott és az olasz tenor több énekesnővel is lemezre énekelte a dalt. Először egy szintén olasz énekesnő, Giorgia közreműködésével olasz nyelven. Ezt követően a világhírű spanyol énekesnő, Marta Sanchesszel részben olasz, részben spanyol nyelven a Latin-amerikai országok részére. A francia Heléne Ségarával a francia nyelvű országok számára készítették el a dal újabb változatát, míg Judy Weiss közreműködésével a német nyelvterületű országokban jelent meg a dal félig olasz, félig német nyelven. A német szöveget az a Michael Kunze szerezte, aki többek között a Vámpírok bálja című musical librettóját is. Végül pedig Sandy Leah Lima brazil énekesnővel portugál nyelven Brazília és Portugália részére.

A dal mind az öt verziójából három a toplista első helyét szerezte meg, így a a spanyol, a francia, a belga, és a svájci toplistákat meghódították. Olaszországban csak a 24. míg Ausztriában a 22. helyet sikerült megszereznie. Ennek ellenére Belgiumban (50,000) és Franciaországban (500,000) platinalemez lett a dal, míg Olaszországban arany minősítést sikerült szereznie 25,000 eladott példányszám után. 

Szinte biztosra vehető, hogy a dalból készült angol verzió is, amit Bocelli Bonnie Tylerrel készített el, azonban hivatalosan sajnos nem jelent meg. Egy most előkerült 1998-as Tyler interjúban a riporter erről a dalról is kérdezte a brit sztárt, aki elmondta, hogy ez egy csodálatos dal és szégyen, hogy nem jelenhetett meg, de bízik benne, hogy egyszer majd kiadják, hogy mindenki hallhassa. Elmondása szerint a lemezkiadója, az EastWest nem támogatta, hogy felkerüljön az All in One Voice című albumára. Ráadásul a két énekes nem is egy lemezkiadóhoz tartozott, mert Bonnie a Warner Music, míg Bocelli a Universal Music Group egyik al-kiadójával volt szerződésben.Reméljük, a dalt gyszer majd teljes egészében hallhatjuk! 

Íme a Vivo per lei verziói:
ANDREA BOCELLI & GIORGIA (olasz verzió)

ANDREA BOCELLI & MARTA SANCHEZ (olasz-spanyol verzió)

ANDREA BOCELLI & HÉLÉNE SÉGARE (olasz-francia verzió)


ANDREA BOCELLI & JUDY WEISS (olasz-német verzió)

ANDREA BOCELLI & SANDY LEAH LIMA (olasz-portugál verzió)

ANDREA BOCELLI & BONNIE TYLER 
 (OLASZ-ANGOL VERZIÓ, KIADATLAN)








Megjegyzések