2013-as lemezdömping Bonnie Tyler dalaiból



Az alábbi albumok jelentek meg idén Bonnie Tyler dalaival a Sony Music és a Zyx Music kiadó gondozásában a világ minden tájáról.


ROCKS AND HONEY  | március- május
Bonnie Tyler visszatérő albuma, amellyel 8 év után tért vissza a könnyűzene-iparba. Új dalok, a korábbi albumaihoz képest új zenei hangzás, igazi country-rock album, tele erőteljes balladákkal és néhány tempós rock dallal. Desmond Child és még egy sor neves szövegíró és zeneszerző műveit énekli Bonnie Tyler fantasztikusan. A toplistákon is jól szerepelt, Az Egyesült Királységban a 13., Dániában a 2., Németországban és Svájcban pedig az 59. helyen szerepelt.
kiadó: ZYX Music, Celtic Swan Recordings, Labrador Music, AXR Oy Music, Warner Music Group
dalok száma: 14, UK iTunes változat 15
  


BELIEVE IN ME | március
Az első kislemez hosszú évek elteltével és rögtön egy Eurovíziós dallal. A rádió és az album verzió mellett egy szintén Desmond Child dal, a Stubborn is felkerült a korongra. A dalhoz videoklip is készült.
kiadó: ZYX Music
dalok száma: 3 (Radio Edit, Album Version, Stubborn)



BELIEVE IN ME (PROMÓCIÓS CD) | március
A kislemez promóciós változata egy dallal, korlátozott példányszámban.
kiadó: Celtic Swan Recordings
dalok száma: 1 (Eurovision Edit)



LIVE AND LOST IN FRANCE CD+DVD | május
Bonnie Tyler aktuális lemezkiadója, a ZYX Music újra kiadta a 2011-ben megjelent Live in Germany 1993 című kiadványát, csak most CD+DVD Prewex Boksz változatban. A kiadó nem sok kreativitást vitt az újrakiadási munkálatokba, ugyanis csak a címet és a borítót változtatták meg, a lemezkorong pedig talán a 2011-ből megmaradt Live in Germany kiadás.
kiadó: ZYX Music
dalok száma: CD: 9; DVD: 10



BONNIE TYLER – 14 GREAT HITS | június
A Sony Music Dél-Afrikai csoportja egy 14 lemezből álló kollekció-sorozatot jelentetett meg. A sorozat egyik tagja – a Modern Talking, Dolly Parton és Jennifer Rush mellett – Bonnie Tyler 14 felejthetetlen slágerét tartalmazza.  A kiadványra a két hetvenes évekbeli világslágere került fel a javarészt a nyolcvanas években megjelent dalai között. De három slágert tartalmaz a BMG korszakból is, köztük két Dieter Bohlen szerzeményt. A lemezre a teljes, album verziók kerültek fel.
kiadó: Sony Music Africa
dalok száma: 14
korszak: 1977 – 1992



ALL THE HITS 3CD | július
Talán az Eurovíziós Dalfesztiválon való szereplés miatt, de a Sony Music két év kihagyás után újra egy exkluzívnak tűnő kiadványt dobott piacra. A 3 lemezből álló, digipack csomagolású kollekción a 80-as években, a Columbia Records kiadásában megjelent albumainak dalai hallhatók illetve 7 Dieter Bohlen dal a kilencvenes évek elejéről illetve a Metropolis című film betétdala, a Here She Comes. A kiadványt a Sony Music és a Columbia olasz vállalata készítette.
kiadó: Sony Music Italy, COLUMBIA
dalok száma: 3x12
korszak: 1983-1993




STRAIGHT FROM THE HEART | július
Ez a kiadvány teljesen megegyezik a 2012-ben a Weltbild áruház által limitált példányszámban kiadott lemezzel. Azt a kiadványt csak a Weltbild üzletekben és a hivatalos weboldalon lehetett rendelni.  A 16 dalt tartalmazó lemez érdekessége, hogy nem a digitálisan felújított verziók hallhatóak, hanem csak a tisztított változatok. A lemez többszörös késéssel jelent meg július 12-én. Első körben június 26-án kellett volna megjelennie, de az időpontot eltolták július 5-re.
kiadó: SoulFood Import
dalok száma: 16
korszak: 1983-1992



THIS IS GONNA HURT | augusztus
Hosszú kihagyás után jelent meg a legújabb, második kislemez a Rocks and Honey albumról. A várakozásokkal ellentétben nem a Sunshine hanem a This is Gonna Hurt című dalból.
kiadó: ZYX Music
dalok száma: 2 (This is Gonna Hurt, What You Need from Me featuring Vince Gill)



THIS IS GONNA HURT (PROMÓCIÓS CD) | augusztus
A kislemez promóciós változata egy dallal és rövid kritikai jellemzéssel. A promóciós kiadványból kétféle készült. A második körben kiadott lemezhez egy A4  oldalas sajtóanyagot is csatoltak.
kiadó: Celtic Swan Recordings
dalok száma: 1 (This is Gonna Hurt)



FASTER THAN THE SPEED OF NIGHT (Alben für die Ewigkeit) | szeptember
A Sony Music/COLUMBIA kiadó idén újra kiadta az énekesnő legsikeresebb és leghíresebb albumát, ami kereken 30 évvel ezelőtt jelent meg. Az ’Album az örökkévalóságnak’ sorozat bővült most Bonnie Tyler klasszikusával, amely egy speciális, elegáns díszdobozba zárt hárompaneles digipack tokban jelent meg. A kiadvány belsejében szövegkönyv is található illetve most először látható az eredeti lemez hátsó borítójának világűr képe feliratok nélkül.
kiadó: Sony Music, COLUMBIA
dalok száma: 9




LOVE IS THE KNIFE | szeptember
Bonnie Tyler harmadik kislemeze a Rocks and Honey albumról amely csak digitális formátumban jelent meg Skandináviában.
kiadó:ZYX Music
dalok száma: 1



THE COLLECTION (DELUXE 2CD SET) | október
Nagy-Britanniában megjelenő dupla CD deluxe csomagolásban. Bonnie Tyler nyolcvanas években megjelent nagy slágereivel illetve 7 ritka dallal, amelyek nagylemezen nem jelentek meg, csak kislemezek B oldalain.
kiadó: Club Music Deluxe Records
dalok szám: CD1 14, CD2 15
korszak: 1982-1988



HOLDING OUT FOR A HERO – THE VERY BEST OF BONNIE TYLER (LIMITED JAPAN EDITION) | december
Japán kiadású válogatásalbum Bonnie Tyler legnagyobb slágereivel limitált kiadásban. Egy következő generációs lemezkorongon, egy BluSpec2 CD-n jelenik meg, ami nyolcszor tisztábban és veszteségmentesen, egy speciális kék lézerrel készített lemezkorong. A kiadványhoz OBI, kommentár és kétnyelvű dalszöveg is tartozik.
kiadó: Sony Music Japan
dalok száma: 16
korszak:1983-1988


Megjegyzések