Koncerttel ünnepli karrierjének 40. évfordulóját Bonnie Tyler

Február 7-én szombat este várhatóan megtölti a londoni The O2 aréna IndigO2 koncerttermét Bonnie Tyler, aki egy egyedülálló koncerttel ünnepli 40 éve tartó zenei pályafutását.


Bonnie Tyler Magyarországon, a 15. Harley-Davidson fesztiválon Alsóörsön 2014-ben.


Az énekesnő jelenleg a februári nagyszabású koncertjét promotálja, és legutóbb így nyilatkozott az Euronewsnak: Soha nem gondoltam, hogy 63 évesen még mindig csinálni fogom, de imádok énekelni. Nyilván az is közrejátszik, hogy nem lehetett saját gyerekem, és a turnézásnak szentelhettem az életemet, amit a rajongók kitartással viszonoztak. Olykor a saját családom is alig láthatott a sok fellépés és utazás miatt, Európába, Oroszországba, mindenfelé.

Bonnie Tyler továbbá azt is elmondta, nem léphet úgy színpadra, hogy ne csendülnének fel örökzöld slágerei, amelyeket a közönség is vele énekel. De a 2013-ban megjelent Rocks and Honey című albumáról is énekel majd 3-4 dalt.

A Wales-i énekesnő 1975-ben kapott lemezszerződést az RCA kiadótól, ahol négy country-rock albumot készített olyan slágerekkel, mint a Lost in France vagy az It's a Heartache. A 80-as években Jim Steinman dalaival (Total Eclipse of the Heart, Holding Out fora Hero) újra meghódította a toplistákat, 3 Grammy jelölés, 2 American Music Awards jelölés és számtalan arany és platinalemez után a 90-es évek elején Dieter Bohlen egyengette zenei karrierjét, és zenei díjak sokaságát kapta. Bohlennel három albumot készített, amelyekből csak Németországban összesen 1 millió darabot adtak el. A kilencvenes évek második felében Németország hivatalos olimpiai  dalát és több tv sorozat betétdalát énekelte. A 2000-es évek elején a prágai filharmonikusokkal készítette el első cover-albumát, majd 2004-ben már újra a toplisták első helyén volt a Total Eclipse of the Heart című slágerének francia-angol nyelvű változatával. Évről évre újabb díjakkal és elismerésekkel jutalmazták, válogatáslemezei is nagy sikert aratnak világszerte. 2013-ban az Egyesült Királyság színeiben vett részt az Eurovíziós Dalfesztiválon Malmőben, majd megnyerte a fesztivál közönségdíját, mint Legjobb Énekesnő és Legjobb Dal kategóriában. 8 év után megjelent Rocks and Honey című albuma, amelyről három kislemez jelent meg. Rengeteg koncert és számtalan életműdíj van a háta mögött, de esze ágában sincs abbahagyni az éneklést. Nem is csoda, hiszen 100 millió eladott lemez, 2 Guinness világrekord, 16 stúdióalbum és 100 kislemez tanúskodik arról, hogy a rockzene nemzetközi nagyasszonya február 7-én okkal ünnepelheti ezt a kerek jubileumot.Ráadásul Bonnie 25 évvel ezelőtt adott utoljára önálló showt Londonban és már csak azért is különleges alkalom lesz ez a mostani koncert.

Megjegyzések